Proč se moje pouzdro na AirPods nabíjí tak pomalu?

04 Jun 2024
Proč se moje pouzdro na AirPods nabíjí tak pomalu?

Všichni to známe: člověk si koupí nové AirPods a najednou se cítí neskutečně sexy. Pouzdro mu slouží jako powerbanka, a navíc z něj netrčí žádné kabely. Jakmile to jednou zkusíš, není cesty zpět.

A Burga jde ještě o krok dál: z každého airpodího pouzdra a telefonu totiž dělá umělecký kousek. Nabízí nepřeberné množství unikátních krytů a pouzder – které navíc můžeš ulovit v giveaway.

A pokud tě AirPods z jakéhokoliv důvodu trápí, rádi ti pomůžeme.

Samozřejmě doufáme, že to nebude potřeba. Pokud se ale ptáš, proč se tvoje airpodí pouzdro nabíjí tak pomalu, zkusíme to s tebou rozklíčovat.

Burga udělá všechno proto, aby ti pomohla. V dnešním článku se podíváme na to, proč to tvému airpodímu pouzdru dlouho trvá, než se nabije.

 

Důvody, proč se pouzdro na AirPods nabíjí pomalu

LED kontrolka se občas zasekne na oranžové a nechce se jí zezelenat – na první pohled se tak může zdát, že se tvoje pouzdro nabíjí strašně pomalu.

Pokud ses s tím už setkal/a, tak se nejspíš ptáš, jak dlouho by takové nabíjecí pouzdro vlastně mělo zůstat v elektrice.

Ať už používáš lightning kabel nebo bezdrátovou nabíječku, pouzdro na AirPods by se mělo nabíjet maximálně hodinu.

Jestli ti tedy svítí oranžově delší časový úsek, něco se na něm nejspíš pokazilo.

AirPods si sice nabiješ i v cizím pouzdru, to ale ještě neznamená, že bys problém měl/a ignorovat.

 

Špinavá nabíjecí zdířka

Je důležité nezanedbat hygienu a pravidelně AirPods čistit. (To samé platí i pro magnetické pásky, které na nich najdeš, a nabíjecí zdířku.) Cpát si do uší špinavá sluchátka je totiž to poslední, co chceš.

Pokud se na to vyprdneš a šoupneš svoje AirPods do špinavého pouzdra, zaděláš si tím hned na několik problémů. Mimo jiné zkrátíš životnost obojího.

Ve zdířce se totiž usazuje špína, vlákna a další částice. Čím víc jich tam je, tím hůř se tvoje sluchátka budou nabíjet, když pouzdro dáš na kabel. A nakonec to nepůjde vůbec.

Celé pouzdro by sis proto měl/a průběžně čistit (existují na to speciální sadičky s instrukcemi). Poradí ti s tím třeba jeden z našich článků, který se čištěním AirPods zabývá.

Mimo jiné si můžeš dopomoct stlačeným vzduchem (nebo špínu ze zdířky prostě vyfoukat). Zdířka jde alternativně vyčistit i měkkým kartáčkem, který najdeš v čistící sadičce. Uvidíš, že se ti pouzdro bude hned nabíjet o to rychleji.

Pokud máš ale problémy s čistým pouzdrem (nabíjí se pomalu nebo vůbec), tak je nejspíš na vině lightning kabel nebo software.

Taky se můžeš zamyslet nad tím, jestli nepřejít na bezdrátové nabíjení. K tomu totiž nepotřebuješ zásuvku – bezdrátovou nabíjecí podložku stačí zapojit do elektriky a pouzdro na něj položit. (Tvoje pouzdro ale musí bezdrátové nabíjení podporovat.) Snáz to vážně nejde.

Jenom se ujisti, že je nabíječka správně zasunutá do elektriky nebo do USB. (Potřebuješ totiž nějaký externí zdroj energie.) Tisíce majitelů AirPods přiznávají, že přešli na pouzdro, které bezdrátové nabíjení podporuje – a že by to udělali znovu.

Ať už se rozhodneš pro bezdrátovou podložku nebo ne, věz, že airpodí pouzdro nenabiješ, dokud mu nezavřeš víčko.

 

Softwarové problémy

Alternativně můžeš mít glitch, kvůli kterému se tvoje airpodí pouzdro nemůže nabíjet (nebo jenom pomalu). Ještě, než k tomuhle závěru dojdeš, se ale ujisti, že chyba není na tvojí straně.

Zkontroluj si, co přesně děláš – teprve potom totiž poznáš, jestli máš doopravdy problém. (Je přitom jedno, jestli pouzdro nabíjíš s AirPods uvnitř nebo ne.)

Nejdřív potřebuješ funkční zásuvku, do které pořádně zastrčíš lightning kabel nebo bezdrátovou nabíječku (obě alternativy taky musí fungovat).

Pokud se tvoje pouzdro na AirPods ani tak nechce nabíjet, máš možná softwarový bug.

V tom případě zkus svoje pouzdro vyresetovat, a celý set tak osvěžit. Možná to tvůj problém vyřeší. Že nevíš, jak na to? Dočteš se to níž.

 

Jak vyresetovat airpodí pouzdro?

  1. Pokud chceš resetovat svoje pouzdro na AirPods, najdi tlačítko na jeho zadní straně.
  2. Drž ho 15 vteřin stisknuté.
  3. Počkej, dokud LED kontrolka nezačne oranžově blikat a nezmění se na bílou.
  4. Pouzdro by teď mělo být v továrním nastavení.
  5. Můžeš ho teď napojit na lightning kabel a šoupnout ho na USB nebo do zásuvky.
  6. Alternativně si ho můžeš nabít i na bezdrátové nabíječce.

 

Pomalé nabíjení AirPods Pro

Co se týče AirPods pro, Apple je schválně nastavil tak, aby se nenabíjely moc rychle. Zakomponoval do nich totiž tzv. optimalizované nabíjení, které má prodloužit životnost jejich baterky.

Optimalizované nabíjení je na všech AirPods Pro součástí výchozího nastavení. Pokud chceš nabíjet rychleji, budeš ho muset nejdřív vypnout.

(Jakmile si pouzdro rychle nabiješ, doporučujeme ti ho zapnout zpátky.)

 

Jak vypnout optimalizované nabíjení:

  1. Připoj svoje AirPods Pro k iPhonu nebo iPadu.
  2. Přejdi do nastavení a Bluetoothu.
  3. Klepni na ikonku i vedle AirPods Pro.
  4. Vypni optimalizované nabíjení.

 

Závěrem

Pokud žádná z našich rad nezabrala, tak se ti nejspíš rozbily AirPods. Měl/a bys je proto vzít do Apple Storu, aby se ti tam na ně podívali. (Pokud máš sluchátka v záruce, budeš to mít nejspíš zadara.)

Pokud máš zapnuté optimalizované nabíjení, můžeš pouzdro nechat v elektrice přes noc. Mělo by se ti sice dobít za hodinu, nic se mu ale nestane, i když ho na USB nebo v zásuvce necháš do rána.

Všichni chceme mít pořádně nabitá sluchátka. Neexistuje totiž nic horšího, než když ti uprostřed písničky (nebo hovoru) AirPod najednou vypadne – to člověku dokáže zkazit den.

 

Pomohl ti tenhle článek? V tom případě by se ti mohly líbit i ty následující:
Přidej se k 830 000+ lidí a sleduj @burgaofficial