Můžu airpodí pouzdro nabíjet bez sluchátek uvnitř?

04 Jun 2024
Můžu airpodí pouzdro nabíjet bez sluchátek uvnitř?

AirPods jsou v současnosti jedněmi z nejoblíbenějších sluchátek na trhu. A to hned z několika důvodů: nemají žádné kabely, a hodí se tak na pochůzky, na jediné nabití vydrží hrát i několik hodin, a navíc se dají bezdrátově nabíjet.

Všichni to známe: člověk pro jednou zůstane bez sluchátek a zkazí mu to celý den. Vůbec nejhorší je proto moment, kdy se vybije pouzdro, a ty do něj AirPods musíš nacpat, abys ho mohl/a dát nabíjet. Je to ale doopravdy potřeba?

Krátká odpověď zní ne. Airpodí pouzdro si totiž dobiješ i bez sluchátek. (A pokud si ho chceš opravdu hýčkat, můžeš mu pořídit jeden z našich hezoučkých obalů. Všechny jsou totiž plně kompatibilní s bezdrátovým nabíjením – a nezáleží přitom, jestli jsou sluchátka uvnitř pouzdra nebo ne.)

 

Můžu airpodí pouzdro nabíjet bez AirPods?

Pokud sis AirPods právě koupil/a, nejspíš máš spoustu otázek. Vůbec nejdůležitější je pochopit, jak mezi sebou fungují tři hlavní komponenty – a jestli se dají používat i nezávisle na sobě.

Komponentami tu myslíme:

  1.  nabíjecí pouzdro
  2.  a obě dvě sluchátka.

Všechny tři věci fungují bezdrátově, a musí proto být nabité (stejně jako jakékoliv jiné Bluetooth zařízení). Každé nabití přitom vystačí na dlouhé hodiny nepřerušovaného poslouchání.

Zajímá tě, jak dlouho pouzdro nabíjet? Záleží jenom na tom, jak moc sluchátka používáš. Vůbec nejlepší je ale všechny tři věci dobíjet pravidelně, abys pak mohl/a v klidu poslouchat.

Jak sluchátka, tak pouzdro mají vlastní interní baterku, a dají se proto nabíjet i nezávisle na sobě. (AirPods v tu chvíli ale musí sedět v pouzdru, jak už všichni víme.)

Airpodí pouzdro stačí dát na lightning kabel a píchnout ho do elektriky. (Alternativně můžeš použít i bezdrátovou nabíječku.)

Sluchátka k tomu není potřeba. Můžeš tedy nabíjet pouzdro a klidně přitom poslouchat. Zajímá tě, jak dlouho se takové pouzdro nabíjí? Mělo by mu stačit pouhých dvacet minut.

 

Jak poznám, že se mi pouzdro nabíjí?

Stačí se podívat na LED kontrolku – člověk hned pozná, co se s pouzdrem děje.

LEDka při nabíjení totiž svítí oranžově (nebo jantarově). Jakmile se pouzdro dobije, změní barvu na zelenou.

A pokud ti to vyhovuje, klidně pouzdro v elektrice nechej celou noc. Nic se mu totiž nestane. (Není to ale potřeba – doopravdy by mu mělo stačit 20 minut.)

 

Výhody plného dobití

Zajímá tě, proč se pouzdro vyplatí nabíjet bez sluchátek? Máme pro tebe pár důvodů:

  • Z plného pouzdra dostaneš dostatek šťávy na 30 hodin poslouchání a 20 hodin mluvení.
  • Když ti umřou AirPods, stačí je šoupnout do plně nabitého pouzdra a nechat je v něm 5 minut posedět. Sluchátka za tu dobu nasosají dostatek šťávy na přibližně hodinu používání.
  • Posledních pár let se všichni spoléháme na Bluetooth. Proč tedy pouzdro nepoužít jako powerbanku? Nech v něm sluchátka, kdykoliv jsi ve městě, a nabij si je na max. O to déle pak budeš moct poslouchat.
  • Pokud budeš sluchátka skladovat v plně nabitém pouzdru, tak se vyhneš nepříjemné situaci, kdy je vyndáš a zjistíš, že nefungují, protože se neměla z čeho nabíjet.
  • AirPods Pro a AirPods 3. generace disponují optimalizovaným nabíjením, které prodlužuje životnost jejich baterky.

Vůbec nejlepší je proto používat pouzdro jako powerbanku. Pokud ho budeš udržovat plně nabité, nemusí tě štvát, že nemáš elektriku po ruce.

Díky téhle funkci powerbanky” si sluchátka navíc dobiješ i v cizím pouzdru.

 

Jak rychle opravit airpodí pouzdro, které se nabíjí pomalu?

Může se stát, že tě technika zklame. Třeba taková airpodí pouzdra se docela často nechtějí nabíjet. Nevěš ale hlavu – zrovna tenhle problém docela snadno vyřešíš. 

Pokud chceš zjistit, jestli se ti pouzdro vůbec nabíjí, zčekni kontrolku na jeho přední straně.

Pokud nesvítí, nepanikař. Můžeš zkusit jeden z následujících triků:

Vyměň USB na lightning kabel nebo zkus jinou zásuvku

  • Možná se ti porouchal kabel. 
  • Zkus proto pouzdro připojit na jiný kabel  s koncovkou USB na lightning – možná to tvůj problém vyřeší.
  • USB kabely používáme opravdu hodně často, a snadno se proto opotřebovávají.
  • Alternativně zkus kabel píchnout do jiné zásuvky. Možná je totiž na vině právě ona.

Vyresetuj nebo vyčisti pouzdro

  • Zkus vyresetovat svoje airpodí pouzdro. Stačí stisknout tlačítko na jeho zadní straně a 15 vteřin ho podržet.
  • Mělo by na tebe bliknout oranžovou barvou a potom se změnit do bíla. V tu chvíli je pouzdro vyresetované – můžeš to s tím nabíjením zkusit znovu.
  • Pouzdro se občas úplně vybije. Ještě, než začneš plašit, ho zkus nechat pár minut na nabíječce. Možná se ti ještě vzpamatuje.
  • Nech svoje sluchátka v pouzdru a potom ho vyresetuj – mělo by se ti pak začít nabíjet.
  • Občas je na vině špína nebo jiné externí částice, které zablokují nabíjecí zdířku. Pokud se ti tedy pouzdro nenabíjí, zkus ji vyčistit. Pomůže ti s tím stlačený vzduch nebo jemný kartáček.
  • Hlavně zdířku nenamáčej a nevnášej do ní žádné čisticí prostředky.

 

Zajdi s pouzdrem do Apple Storu

Pokud ani to nepomůže, zajdi se svým pouzdrem do Apple Storu. (Pokud je v záruce, nejjednodušší je požádat o výměnu.)

 

Závěrem

Nabíjecí pouzdro je nedílnou součástí AirPods – sluchátka bez něj totiž nemůžou fungovat. Člověk by si ho proto měl držet na plné baterce. AirPods tak vydrží o to déle.

Pouzdro má navíc podobnou funkci jako kryt na mobil, a mělo by se proto průběžně čistit. (A sluchátka zrovna tak.) Lepší doplněk ke smartphonu neexistuje, tak si ho koukej vážit!

 

Pomohl ti tenhle článek? V tom případě by se ti mohly líbit i ty následující:
Přidej se k 830 000+ lidí a sleduj @burgaofficial