Můžu si AirPods dobít i v jiném pouzdru?

04 Jun 2024
Můžu si AirPods dobít i v jiném pouzdru?

Tvoje nabíjecí pouzdro udržuje AirPods při životě – vždycky by v něm proto měla být šťáva. Každému z nás to ale občas ujede a pouzdro se nám vybije. Co pak s tím? Může si člověk nabít sluchátka i v jiném pouzdru?

Rozhodně by nám to všem píchlo. Technologie se ale vyvíjí tak rychle, že jeden neví, kde mu hlava stojí. A každý web navíc tvrdí něco jiného…

V tomhle článku se ti proto pokusíme vysvětlit, jak to s tím nabíjením doopravdy je. Jde to, nebo ne?

 

Můžu si AirPods dobít i v jiném pouzdru?

Odpověď zní ano! AirPods si naštěstí můžeš nabít i v cizím pouzdru. Jediné, co si musíš ohlídat, je stav jeho baterky – pokud nebude mít šťávu, tak nepoznáš, jestli to v něm jde. Zčekni proto nejdřív kontrolku na jeho přední straně.

Alternativní pouzdro

Pouzdra na AirPods v lecčem připomínají kryty na mobil – oboje totiž chrání. A my si nemůžeme vynachválit fakt, že jdou sluchátka dobít i v alternativním pouzdru. Člověk si díky tomu může dokoupit spoustu stylových obalů, které se mu budou hodit ke každému outfitu.

Taky se to hodí v případě, kdy si člověk pouzdro zapomene doma. Nemusíš pak díky tomu panikařit – stačí, když si půjčíš pouzdro od bráchy, ségry, kamaráda… anebo třeba od kolegyně v práci. (To samé mimochodem doporučujeme i ve chvíli, kdy pouzdro ztratíš nebo se ti porouchá.)

Jak často je pouzdro vlastně potřeba nabíjet? Závisí to jenom na tom, jak moc sluchátka používáš. Zkus to vysledovat, abys věděl/a, jak rychle pouzdro zvládneš danému člověku vrátit.

 

Připojení k alternativnímu pouzdru

Pokud se rozhodneš sluchátka nabíjet v alternativním pouzdru, musíš je k němu nejdřív připojit. Nic na tom naštěstí není – zvládneš to v pěti krocích:

  • Zkontroluj, jestli svítí kontrolka na přední straně airpodího pouzdra. Měla by být zelená – pokud tomu tak je, pouzdro má dost energie, aby ti dobilo sluchátka. (Mnemonická pomůcka: zelená = jeď.)
  • Otevři víčko a opatrně do pouzdra zasuň obě sluchátka. Pouzdro by jim mělo perfektně padnout. Pokud ne, AirPods se ti nenabijí.
  • Jakmile budou AirPods uvnitř, musíš je s pouzdrem spárovat. Začni tím, že na pár vteřin podržíš tlačítko na zadní straně pouzdra.
  • Počkej, dokud kontrolka neproblikne červenou nebo jantarovou barvou. (Světýlko najdeš na přední straně pouzdra.) Jakmile zabliká, otevři pouzdro a podrž ho vedle svého telefonu.
  • Na mobilu ti vyskočí okno, které tě provede zbytkem procesu. Jakmile doděláš, co po tobě bude chtít, máš hotovo.

Pokud přemýšlíš nad tím, jestli jde AirPods nabíjet i s otevřeným víčkem, musíme tě zklamat. Odpověď zní ne. Jakmile sluchátka spáruješ, koukej tedy zavřít víčko, aby se ti sluchátka dobila. Jak jsme už říkali, nic na tom není, i když zrovna používáš cizí pouzdro.

V okénku, které na tebe při párování vyskočí, taky uvidíš, kolik baterky mají obě sluchátka i pouzdro jako takové.

 

Bezdrátové nabíjení v alternativním pouzdru

Bezdrátové nabíjení je super pohodlné. Jak ale funguje ve chvíli, kdy používáš cizí pouzdro? Čti dál – ukážeme ti, že na tom nic není.

Stačí, když sluchátka zandáš do airpodího pouzdra a to potom položíš na nabíjecí podložku, která bude podporovat Qi. (Bezdrátové nabíjení je nejlepší na světě. Člověk totiž nemusí hledat dráty ani správné koncovky.)

Jenom mysli na to, že pokud si sluchátka necháš nabíjet přes noc, pouzdro ti může začít chcípat. (Jestli se ti pouzdro nabíjí extrémně pomalu, možná za to může špatná baterka nebo kontakt.)

Výjimkou jsou AirPods Pro, které disponují optimálním nabíjením. To jim dramaticky sníží rychlost nabíjení, ale taky prodlouží životnost baterky. (Ke zpomalení dojde až ve chvíli, kdy baterka dosáhne 80 %.)

 

Závěrem

Jak jsme si už řekli, AirPods jdou dobít i v cizím pouzdru – jenom je nejdřív musíš spárovat. (Jediné nabití by jim mělo dát dostatek šťávy na 24 hodin provozu.)

AirPods k životu potřebují pouzdro – nemůžou bez něj fungovat. Můžeš si ho sice půjčit, vždycky se ale hodí mít aspoň jedno záložní. Nemusíš pak nikoho otravovat, když dojde na lámání kamene.

Jedno pouzdro můžeš mít v kabelce, druhé v autě, třetí doma a čtvrté třeba v kanceláři. Ta nejhezčí pouzdra na AirPods přitom najdeš u nás. (Nabízíme je v prémiové kvalitě, ve 100+ krásných provedeních a s poštovným zdarma po celém světě.)

 

Pomohl ti tenhle článek? V tom případě by se ti mohly líbit i ty následující:
Přidej se k 830 000+ lidí a sleduj @burgaofficial