Proč mi pouzdro na AirPods začalo blikat červeně?

04 Jun 2024
Proč mi pouzdro na AirPods začalo blikat červeně?

AirPods si většina lidí nemůže vynachválit – zaslouženě tak patří k jednomu z nejoblíbenějších mobilních doplňků. Člověk ale taky musí vědět, jak se o ně postarat. A právě proto se dneska pokusíme odpovědět na otázku: „Proč moje airpodí pouzdro bliká červeně?”

AirPods se neobejdou bez airpodího pouzdra. To je chrání před nárazy, a ještě navíc se dá personalizovat – stačí na něj dokoupit pouzdro od Burgy (které si navíc můžeš sladit i s krytem na mobil.)

Pokud máš doma nové AirPods, možná tě matou světýlka, která na pouzdru občas svítí. Neboj, hned ti je vysvětlíme.

Každý by měl svému pouzdru na AirPods rozumět – hned tak totiž pozná, co se mu se sluchátky děje. Na pouzdru se může objevit hned několik barev, které navíc umějí jak svítit, tak blikat.

 

Proč mi pouzdro na AirPods bliká červeně?

Světýlku, které na pouzdru bliká, se říká „stavová kontrolka”. Najdeš ho buď na vnější straně pouzdra, nebo uvnitř něj (potom, co ho otevřeš). Většinou září jednou barvou. V závislosti na situaci může ale i blikat nebo barvu změnit.

Airpodí pouzdra první generace mají kontrolku uvnitř. Druhá generace (a pouzdra od Burgy) ji má naopak venku – a tím pádem i na očích.

 

Červené blikání

Problém

Pokud na tebe AirPods červeně (nebo oranžově) blikají, nejspíš došlo k chybě. Nemusíš kvůli tomu ale šílet – ve většině případů se jim prostě nepodařilo spárovat s jiným zařízením, a stačí je tak resetovat.

 

Řešení

Pokud chceš AirPods resetovat, vrať je do pouzdra, zavři ho a 30 vteřin počkej. Potom pouzdro otevři, aniž bys z něj AirPods vyndával/a. Otevři si místo toho nastavení na mobilu a jdi na Bluetooth”.

Až tam budeš, klikni na kolonku Zařízení”. Najdi název svých AirPods a klikni na tlačítko „i” vedle něj. Dál vyber Ignorovat zařízení” a klikni ještě jednou, abys svoji volbu potvrdil/a.

Zmáčkni tlačítko na zadní straně airpodího pouzdra a podrž ho (tvoje AirPods se tak úplně odpojí od všech spárovaných zařízení). Jakmile uvidíš bílé světýlko, můžeš znovu projít průvodcem nastavení a připojit si sluchátka zpátky.

Pokud ani tohle nezabere, budeš muset zajít do specializovaného obchodu a zkusit se tam zeptat na radu.

 

Červené světlo

Problém

Pokud tvoje pouzdro na AirPods svítí červeně, dochází mu baterka. Červené (nebo oranžové) světlo na prázdném pouzdru znamená, že musíš nabít samotné pouzdro. Měl/a bys v něm mít ještě jedno nabití, než úplně dodělá.

Pokud je kontrolka červená (nebo oranžová) ve chvíli, kdy v pouzdru sedí AirPods, tak jsou vybitá samotná sluchátka – a nabíjí se z pouzdra. Zkus je tam nechat, dokud se ti nedobijí.

Pokud si červeného (nebo oranžového) světýlka všimneš ve chvíli, kdy je pouzdro na kabelu, tak se nelekej. Znamená to, že se ti pouzdro dobíjí. Nech ho v elektrice, dokud kontrolka nezezelená.

 

Řešení

Červené světýlko, které nebliká, neznačí žádný problém. Chce ti jenom říct, že by sis měl/a dobít pouzdro. Pokud na tebe červená problikne ve chvíli, kdy jsou v pouzdru AirPods, tak to znamená, že se ti sluchátka nabíjí – a ty proto nemusíš nic dělat.

 

Proč moje nabíjecí pouzdro na AirPods bliká červeně (FAQ

Proč je moje nabíjecí pouzdro na AirPods oranžové? 

Mluvili jsme o červeném světlu. Co ale na airpodím pouzdru znamená oranžová? Různé modely můžou mít různý odstín, červená, jantarová a oranžová ale všechny znamenají tu samou věc.

Tvoje pouzdro se buď nabíjí nebo mu dochází baterka nebo se sluchátkům nepodařilo spárovat s jiným zařízením. (Záleží na tom, jestli jsou tvoje AirPods uvnitř pouzdra, a na tom, jestli kontrolka bliká nebo svítí.)

 

Co na airpodím pouzdru znamená zelená kontrolka?

Určitě sis na přední straně pouzdra (nebo uvnitř pod víčkem) všiml/a i zeleného světýlka. Zelená kontrolka, která na pouzdru se sluchátky uvnitř nebliká, znamená, že máš obě sluchátka nabitá. A jestli jsou tvoje AirPods venku, tak máš nabité samotné pouzdro.

Zůstane zelená svítit, když je pouzdro v elektrice? Bohužel ne. Ukáže se ti jenom na pár vteřin.

Pokud máš pouzdro v elektrice, zelené světýlko znamená, že se ti pouzdro plně dobilo (a můžeš ho sundat z nabíječky).

OK. Co ale sakra znamená zelené blikání?” Pokud kontrolka jenom bliká, nejspíš ti chce nahlásit jiný problém. Většinou jde o to, že pouzdro nerozeznalo jedno z tvých sluchátek.

Pokud se ti to stane, zkus pouzdro resetovat do továrního nastavení. A jestli ani to nevyjde, obrať se na obchod, kde sis sluchátka koupil/a. Měli by ti tam pomoci.

 

Co když mi airpodí pouzdro nijak nesvítí?

Pokud tvoje pouzdro na AirPods nijak nesvítí, tak mu došla šťáva. Když má málo baterky, svítí červeně – a když mu dojde úplně, světýlko vyhasne. Zkus ho proto co nejdřív nabít (a nech ho v elektrice, dokud nezezelená).

 

Pomohl ti tenhle článek? V tom případě by se ti mohly líbit i ty následující:
Přidej se k 830 000+ lidí a sleduj @burgaofficial