Jak připojit AirPods, když mám vybité pouzdro?

04 Jun 2024
Jak připojit AirPods, když mám vybité pouzdro?

Vybilo se ti airpodí pouzdro a nevíš, co s tím? Hlavně klid – v tomhle článku ti vysvětlíme, jak sluchátka připojit, i když ti chybí šťáva.

Stává se nám to všem. Člověka, který to zažije poprvé, to ale samozřejmě vyleká. Není to ale potřeba. Pokud máš totiž nabitá aspoň sluchátka, budou fungovat.

 

Jak připojit AirPods, když mám vybité pouzdro?

Neboj, AirPods připojíš i bez pouzdra – přes zařízení, se ke kterému je chceš připojit. Pokud sis na daném zařízení sluchátka dřív nabíjel/a nebo jsi je na něm používal/a, zafunguje to.

Stačí dodržet tyhle kroky:

  • Z domovské stránky svého zařízení přejdi do nastavení. Otevři pouzdro s AirPods uvnitř a podrž ho vedle svého zařízení.
  • Klepni na Připojit”.
  • Zařízení ti pak řekne, co přesně dělat dál. (Pokud máš AirPods Pro, musíš si nejdřív nastavit Siri.)
  • Pak už stačí počkat, až ti vyskočí zpráva, že je hotovo. Sluchátka jsou spárovaná.

AirPods zafungují i ve chvíli, kdy se ti vybije pouzdro. Jsou k němu totiž pořád připojená.

Mysli ale na to, že se ti eventuálně vybijí i sluchátka. Nezbude ti pak nic jiného, než je šoupnout do pouzdra a píchnout je v něm do elektriky. (Dobiješ tak jak pouzdro, tak sluchátka.)

Pokud máš vybité pouzdro a snažíš se AirPods spárovat s novým telefonem, náš návod bohužel nebude fungovat. V takovém případě budeš muset počkat, dokud se ti nenabije pouzdro, a připojit k němu sluchátka. A teprve potom začít se samotným párováním.

Jestli se ti AirPods nedaří připojit  k pouzdru, zkus si vygooglit, jak připojit pouzdro na AirPods.

Proč to pouzdro potřebuju?

Odpověď je jednoduchá: bez pouzdra si nenabiješ sluchátka. Pouzdro je totiž takový držák na AirPods a nabíječka v jednom.

Pouzdro tvoje sluchátka navíc chrání. Koukej se o něj proto starat.

Další využití pouzdra je resetování sluchátek do továrního nastavení – bez něj to totiž nejde. Pokud se ti tedy podaří pouzdro ztratit, budeš si ho muset někde půjčit (nebo si ho prostě objednat), jinak ti dojde šťáva.

Z airpodího pouzdra navíc můžeš udělat stylový doplněk, který chrání. (Zkus ho sladit třeba s krytem na mobil!)

 

Jak spárovat AirPods s nabíjecím pouzdrem?

Pokud chceš sluchátka znovu spárovat s nabíjecím pouzdrem, najdi si nejdřív mobil. Přejdi v něm do nastavení, najdi ikonku Bluetoothu a klikni na informační tlačítko vedle svých AirPods. Nech mobil sluchátka zapomenout, abys je se vším mohl/a spárovat znovu.

Obě sluchátka zasaď do pouzdra, otevři víčko a počkej na oranžové bliknutí. Potom stiskni tlačítko na zadní straně pouzdra a pár vteřin ho drž.

Jakmile se ti kontrolka zabarví do bíla, podrž pouzdro vedle svého mobilu a otevři ho. Všechna tvoje Bluetooth zařízení by teď měla tvoje AirPods vidět.

Pokud kontrolka nemění barvu, zkus pouzdro resetovat.

Najdi tlačítko na jeho zadní straně a podrž ho 10 až 15 vteřin. Kontrolka by za tu dobu měla několikrát oranžově bliknout a nakonec se změnit na bílo.

 

Proč se mi vybilo pouzdro na AirPods?

Ve většině případů stačí pouzdro dát na nabíječku. Občas ale může dojít k problému s baterkou.

Lithium-iontové baterie, které v pouzdrech jsou, pomalu ztrácí životnost. To znamená, že postupně udrží čím dál tím míň energie.

Dobrá baterka by po plném nabití měla vydržet pět dní. (Pokud máš plně nabitá sluchátka i pouzdro a ani jedno z nich nepoužíváš.)

Jenom pozor. Pokud AirPods vrátíš do úplně vybitého pouzdra, tak se ti nevypnou. Naopak, sluchátka zůstanou i po zavření víčka zapnutá. (A pokud je dáš do pouzdra, které ještě baterku má, ale je těsně nad nulou, tak se po jeho vybití taky začnou pomalu vybíjet.)

Pokud ti sluchátka nefungují, zkus nejdřív zkontrolovat baterku. Pokud ani to nepomůže, zkus je i s pouzdrem vyčistit.

 

Co dělat, když ztratím sluchátko?

Pokud ztratíš jedno sluchátko, budeš k pouzdru muset připojit AirPods ze dvou různých párů. Naštěstí to ale jde – stačí, když budou ze stejné generace.

Začni tím, že obě sluchátka zasadíš do nabíjecího pouzdra. Otevři víčko, zkontroluj, že kontrolka svítí oranžově, a potom zmáčkni tlačítko na zadní straně pouzdra a 5 vteřin ho podrž. Kontrolka by se měla změnit na bílou. Otevřené pouzdro nakonec polož vedle mobilu.

Na tom by se ti mělo objevit okénko, které se tě zeptá, jestli chceš sluchátka připojit. Jakmile to uděláš, máš vyhráno.

Závěrem

Pouzdro se nám každému občas prostě vybije. A přijít najednou o sluchátka člověku dokáže zkazit den. Teď už ale naštěstí víš, že sluchátka připojíš i bez pouzdra – a jak přesně na to.

To ale ještě neznamená, že by sis AirPods neměl/a hýčkat. Vůbec nejlepší je prevence – zkus proto vsadit na speciální obal od Burgy. Máme spoustu stylových vzorů, takže si u nás určitě vybereš.

(A navíc už si je v pouzdru nikdy nespleteš. A i kdyby, telefon tě na to upozorní.)

 

Pomohl ti tenhle článek? V tom případě by se ti mohly líbit i ty následující:
Přidej se k 830 000+ lidí a sleduj @burgaofficial