Jak opravit volné pouzdro na AirPods?

04 Jun 2024
Jak opravit volné pouzdro na AirPods?

Obal na airpodí pouzdro je tím nejefektivnějším způsobem, jak svoje AirPods ochránit před poškozením. Pokud pouzdru sedí, nemělo by ti dělat žádné problémy. Horší je to ale ve chvíli, kdy se uvolní.

Obal na pouzdro je celkově dobrý nápad – chrání totiž sluchátka před pádem, nárazem i poškrábáním. (Člověk, který ho používá, pak nemusí googlit, jak se zbavit škrábanců z pouzdra.) Šťastné pouzdro navíc znamená šťastná sluchátka.

Burga má víc než 100 různých airpodích pouzder – každý si u nás tedy vybere. (Pouzdra se navíc dají sladit i s personalizovaným krytem na mobil.) Naše obaly se navíc nevytahují, a padnou proto každému airpodímu pouzdru. (Nemusíš je proto opravovat.)

Navíc ti rádi poradíme s jakýmkoliv problémem ohledně doplňků k mobilu, na který kdy narazíš. Pokud tě tedy zajímá, co s volným pouzdrem na AirPods (protože ještě pořád nemáš to naše), čti dál.

 

Jak opravit volné pouzdro na AirPods?

Jak smrsknout silikonový obal na airpodí pouzdro?

Pokud máš silikonové pouzdro na AirPods, které ti začalo plandat, máme pro tebe dobrou zprávu: silikon nebo ohebná guma jdou snadno opravit.

Jak silikon, tak ethylen-vinyl acetát je elastický – a právě proto se ti obal z nich může vytahat. Volné pouzdro ale bohužel nechrání, když sluchátka upustíš na zem. Naše rada tedy zní: neignorovat.

Volný silikon se naštěstí dá snadno opravit. Představ si, že vaříš těstoviny:

  1. Připrav si hrnec s vroucí vodou plus mísu s ledem (nebo ledovou vodu).
  2. Dej hrnec na plotnu a nech ho dojít k varu.
  3. Ujisti se, že se do něj tvoje silikonové pouzdro opravdu vejde.
  4. Šup s ním do vody.
  5. Popadni kleště na špagety, chyť jimi pouzdro a máchej jím ve vodě.
  6. Nech ho v hrnci 30 vteřin až minutu.
  7. Elasticita silikonu se zvýší, a obal se tak přizpůsobí tvým sluchátkům.
  8. Vyndej pouzdro z horké vody a hoď ho do mísy s ledem.
  9. Nech ho tam dalších 30 vteřin.
  10. Otři ho a polož ho na čistou utěrku.

Jakmile bude pouzdro suché, natáhni ho zpátky na svoje AirPods. (Tohle je mimochodem i způsob, jak se postarat o mokré AirPods – co nejrychleji je utři.)

Pouzdro na AirPods můžeš buď otřít (papírovou utěrkou), nebo ho vyfénovat. Hned, jak bude suché, ho vrať na sluchátka.

Pokud ani to nepomůže, zkus celý proces zopakovat. Může to být i na několik pokusů. Pouzdro by se nakonec ale mělo opravdu smrsknout.

 

Silikon, nebo polykarbonát?

Pokud tě volné pouzdro nebaví donekonečna opravovat, zkus vsadit na jiný materiál. Burga je vyrábí z plastu jménem polykarbonát, který dobře chrání a nevytáhne se – a ještě navíc dobře vypadá.

Jde o materiál, který dokáže pohltit náraz, a ochrání tak tvoje sluchátka před každodenním nebezpečím. Hrnce jsou na špagety – vsaď proto na Burgu a pořiď si od ní všechny obaly. Koho by koneckonců bavilo myslet na škrábance?

 

Jak opravit volné pouzdro na AirPods (FAQ)

Jak opravit kloub na airpodím pouzdru? 

AirPods Pro mají volnější víčko – pouzdro se díky němu líp otevírá. Pokud ti to ale vadí, zkus se obrátit na nejbližší Apple Store. (Jestli máš sluchátka v záruce, můžeš si víčko nechat vyměnit, aby ti líp sedělo.)

 

Proč mi kliká víčko na pouzdru? 

Dělá tvoje víčko klikavý zvuk, když s ním hýbeš ze strany na stranu? Neboj, je to prý normální. Nejčastěji se to děje majitelům AirPods Pro. Pouzdro ale normálně funguje a jde snadno zavírat – pro sluchátka to nepředstavuje žádný problém. Jdou pořád nabíjet a nic jim nehrozí.

 

Jak opravit víčko na airpodím pouzdru? 

Pokud ti sluchátka spadly a porouchalo se ti víčko, věz, že to doma nespravíš. Budeš muset do Apple Storu. Pokud máš sluchátka v záruce, vlastně to ani tak moc nevadí. Pokud ne, opravu si budeš muset bohužel zaplatit. (Stejně to funguje i s jakoukoliv jinou vadou na nabíjecím pouzdru.)

 

Pomohl ti tenhle článek? V tom případě by se ti mohly líbit i ty následující:
Přidej se k 830 000+ lidí a sleduj @burgaofficial