Jak k jednomu pouzdru připojit dvoje různé AirPods?

04 Jun 2024
Jak k jednomu pouzdru připojit dvoje různé AirPods?

Ztratil/a jsi jedno sluchátko a potřebuješ teď k nabíjecímu pouzdru napárovat AirPods ze dvou různých párů? V tom případě jsi na správném místě – v tomhle článku ti s tím poradíme.

Ztráta AirPodu je stejně frustrující jako ztráta náušnice. Naštěstí to ale neznamená, že musíš vyhodit i druhé sluchátko z páru. Na jedno pouzdro totiž můžeš docela snadno připojit i dvoje různé AirPods.

Jenom to chce dodržet správný postup – a právě tomu se tu podíváme na zoubek. Taky si vysvětlíme, jestli je to dobrý nápad a jestli se tvým sluchátkům opravdu nic nestane.

 

Jak k jednomu pouzdru připojit dvoje různé AirPods?

Chceš připojit dvoje různé kompatibilní AirPods k jednomu pouzdru? Naštěstí to jde. Potřebuješ jenom sluchátka, zařízení a nabíjecí pouzdro. (Ještě, než začneš, si prosím přečti, jak přesně airpodí pouzdro zapnout.)

Nejdřív ze všeho dej oba AirPods do stejného nabíjecího pouzdra. Pak ho otevři a podívej se, jakou barvu má kontrolka. Měla by ti oranžově problikávat.

Pokud to dělá, zmáčkni tlačítko na zadní straně pouzdra a podrž ho. Tvoje pouzdro se tak resetuje. Po 5 vteřinách držení by se mělo světýlko změnit na bílo. Pokud se tak nestane, zkus ho podržet znovu, tentokrát na 10 vteřin.

Pokud je stavová kontrolka i teď oranžová, zapoj pouzdro do elektriky. Zavři ho a nech ho aspoň 10 minut nabíjet.

Jakmile pouzdro vyresetuješ (kontrolka se změní z oranžové na bílou), otevři ho, nech AirPods uvnitř a podrž ho vedle iPhonu.

Tam by ti teď mělo vyskočit okno, kde se mobil zeptá, jestli se má připojit. Potvrď to a klepni na tlačítko Hotovo”. AirPods z obou párů by teď měly být připojené k tvému telefonu.

Sluchátka teď můžeš snadno ovládat ze zamykací obrazovky – a stejným způsobem změníš i jejich hlasitost.

 

AirPods spolu v pouzdru nefungují

Ještě, než se budeš snažit připojit různé AirPods, musíš zjistit, o jaký model nebo generaci jde. První a druhá generace totiž používá různé čipy – a tím pádem spolu nejsou kompatibilní.

První generace používá čip W1, zatímco ta druhá se spoléhá na H1. Různé generace se tedy nedají kombinovat.

Pokud máš zařízení s iOS 14 nebo iPadOS 14, můžeš k němu připojit sluchátka a zjistit z něj, o jaký model se jedná (tvoje AirPods budou figurovat na seznamu spárovaných zařízení). Pokud chceš získat číslo modelu, klepni na informační tlačítko vedle názvu svých AirPods. Pokud máš jinou verzi iOS, přejdi na stránku Informace o zařízení” a najdi tam název svých AirPods. Jakmile na něj klikneš, ukáže se ti jejich číslo, které můžeš srovnat s následujícím seznamem:

  • v roce 2017 vyšla 1. generace AirPods s číslem modelu A1523 a A1722
  • v roce 2019 vyšla 2. generace AirPods s číslem modelu A2032 a A2031
  • v roce 2019 vyšly AirPods Pro s číslem modelu A2084 a A2083
  • v roce 2020 vyšly AirPods Max s číslem modelu A2096

 

Můžu připojit jenom jeden AirPod?

Je to tak, můžeš připojit i jediné sluchátko. AirPods jdou totiž použít jak dohromady, tak zvlášť. Dané sluchátko si stačí dát do ucha – samo už pozná, co se děje.

Pokud používáš jenom jeden AirPod, zvuk se ti zkonvertuje ze sterea na mono. (To se v tomhle případě hodí líp.)

Pokud si chceš nabít jenom jeden AirPod, jdi na to jako vždycky a dej ho do pouzdra. Jenom si dej pozor, aby se ti tam nezasekl. 

 

Fungují AirPods i bez pouzdra?

Hodně lidí se ptá, jestli AirPods zafungují i bez pouzdra poblíž. Odpověď zní ano. Sluchátka můžeš používat i ve chvíli, kdy se ti vybije pouzdro. Záleží jen na tom, jestli jsi AirPods zvládl/a s daným zařízením nejdřív spárovat.

Pokud jde o nové, nespárované zařízení, zkus si nejdřív přečíst, jak připojit AirPods s vybitým pouzdrem. Zjistíš tak, jestli to vůbec jde, nebo jestli si budeš muset počkat, než se ti pouzdro dobije.

 

Závěrem

Náhrada sluchátek se prodraží – nemluvě o tom, že je člověk vždycky ztratí v tu nejhorší možnou chvíli.

Jedno pouzdro jde naštěstí spárovat i s různými AirPods najednou, což znamená, že člověk musí kupovat jenom jedno (to chybějící) sluchátko. Jenom si nejdřív zkontroluj, o jakou generaci jde.

A možná se nakonec ukáže, že někdo ze známých vlastní pár, který vlastně nepoužívá. V tom případě ti můžou píchnout a jedno sluchátko ti darovat. Ať už najdeš náhradu nebo se rozhodneš pro nové, věz, že sluchátka z různých párů jdou doopravdy spárovat. Stačí je dát do pouzdra a zavřít víčko. AirPods se tak sesynchronizují a budou spolu fungovat.

Burga přitom nabízí spoustu stylových pouzder, které tvoje AirPods rozzáří. A navíc si je můžeš sladit i s krásným krytem na mobil.

 

Pomohl ti tenhle článek? V tom případě by se ti mohly líbit i ty následující:
Přidej se k 830 000+ lidí a sleduj @burgaofficial